top of page
Mies joka ei osannut sanoa ei.png

Iitin harrastajateatteri tuo Anttilanmäen kyläjuhlaan 2021 näytelmän Mies, joka ei osannut sanoa ei. Hyväntahtoisessa komediassa papiksi kouluttautunut Aimo palaa maailmanmatkoiltaan takaisin Soramäkeen, pieneen kaupunkiin joka sijaitsee keskisessä Suomessa.Kaupungin elämä soljuu rauhallisesti eteenpäin, kunnes kaupungin ”kerman” korviin kantautuu tieto, että kaupungin tilinpito tullaan tarkastamaan. Soramäessä ei kirjanpito ihan kaikilta osin kestä päivänvaloa... niinpä tilit päätetään hukata tarkastuksen ajaksi. Aimon saapuminen Soramäkeen aiheuttaa muunkinlaista liikehdintää esim. Millan sydämessä. Rakkaus, romantiikka ja myös pettäminen tai niiden selvittäminen kuuluvat Aimon työnkuvaan avioliittoneuvonnan kautta, josta syntyy myös monta väärinymmärrystä ja kommellusta. Hääriihän Soramäessä ikuinen kosija puutarhuri Pappa ja hieroja Maija, johon Pappa intohimonsa kohdistaa, sekä poliisi Yrjö pohtien täydellistä murhaa. Naispoliisi Aune - se klassillinen toinen nainen – jonka luo kyläkauppias Kake melko usein erehtyy, vaikka oma vaimo Anna odottaa miestä kotona. Nuorempaa sukupolvea Soramäessä edustaa Armi, joka asuu isänsä Maalari Renlundin kanssa. Ja kun lopuksi kaupunkiin saapu rikas saksalainen Otto, jolla on maanostoaikeet mielessä niin tästä kaikesta kehkeytyy vyyhti, jota meille selvittää omalla tyylillään suomenhevosruuna Oskari.
 
Soramäkeläiset innostuvat myös välillä laulamaan menneiden vuosien hittejä elävän orkesterin säestämänä: ”Krokotiili rock, Viuhahdus, Kaamea kankkunen, Aikeet arvaan” jne. 
 
Tervetuloa viihtymään!

Ohjaaja Markku Kekki

Esitykset Anttilanmäellä, Anttilankadun omenatarha/leikkipuisto:
La 7.8. klo 12 ja klo 15
Su 8.8. klo 12 ja klo 15

Esityksen kesto n. 2 h

 

OSTA LIPUT NETIN KAUTTA TÄÄLTÄ!

Lippuja on myynnissä myös Asemantaustassa Cafe Mosaicissa (Kaarikatu 7 C) ja Lahden matkakeskuksella Asemapäällikön kahvilassa (Askonkatu 3A) sekä puhelimitse 0600 339 499 (1€/min + ppm) ma-pe klo 9-12, la-su klo 13-21.

Anttilanmäen lähimmät parkkialueet ovat Moisionkadulla ja rautatieaseman yhteydessä. Suosittelemme saapumaan paikalle julkisilla kulkuvälineillä, kävellen tai pyörällä. 

Kesällä 2018 asukasyhdistys teki teatteriesitysten sarjan yhdessä tuottajan, Ainonpuiston teatterin kanssa. Näytelmä oli jättimenestys yli 1100 katsojallaan! Kesän 2019 teatteriesitys nivoutui Reino Helismaan tarinan ympärille. Tänä kesänä teatteri palaa jälleen samaan paikkaan kun Iitin harrastajateatteri tuo näytelmän Mies, joka ei osannut sanoa ei" Anttilanmäelle.  

bottom of page