top of page

 

SAAPUMINEN

Anttilanmäki sijaitsee kävelymatkan päässä keskustasta, aivan matkakeskuksen tuntumassa. Paikalle kannattaa suunnata polkupyörällä, jalkaisin, tai julkisin liikennevälinein, sillä liki kaikki kaupunkibussit kiertävät viereisen Matkakeskuksen kautta ja alueella on hyvin vähän parkkipaikkoja. 

PYÖRÄLLÄ. Matkakeskuksen kannen alla Uudenmaankadun varrella on iso pyöräparkki valvontakameroin ja runkolukitusmahdollisuudella, jonne suosittelemme jättämään fillarit. Myös Uudenmaankadun toisella puolella Radanpäällä on pieni pyöräparkki. Aivan tuliterä pyöräparkki on käytettävissä myös alikulkutunnelin suulla      Vihdinpolulla.

AUTOLLA. Anttilanmäen lähistöllä on saatavilla parkkipaikkoja rajoitetusti. Mäen kapeille kujilla parkkeeraaminen on kielletty. Jos joudut tulemaan paikalle kauempaa omalla autoa, olemme saaneet Tilakeskukselta kyläjuhlapäiväksi käyyttöön parkkipaikan Moisionkatu 4:n alueelta. Tälle parkkipaikalle pitää jättää väylä busseille, jotka parkkeeraavat alueen reunalle. Liikenteenohjaajat avustavat sinua pysäköinnissä. Muita maksuttomia parkkipaikkoja löytyy Kerintien varresta ja jäähallin hiekkakentältä Launeenkadulta. Moisionkadulla on myös muutamia maksullisia paikkoja (VR:n parkkipaikka).  Myös Askonkadun parkkipaikalle on mahdollista saada auto pysäköidyksi lähelle, mutta varaudu parkkimaksuihin.

TAKSILLA Jos käytät taksia, ohjaa taksi mahdollisuuksien mukaan Anttilanmäen laitamalle. Liikenteen ohjaajat päästävät tarvittaessa invataksit ajamaan juhla-alueella.

BUSSILLA Paikallisliikenteen pysäkit sijaitsevat matkakeskusta sivuavien Mannerheiminkadun ja Uudenmaankadun varrella ja lähes kaikki paikallislinjat kulkevat näiden katujen kautta. Vahva suositus!

 


RUOKA JA JUOMA Anttilanmäen kujilta ja puutarhoista löytyy kyläjuhlapäivänä runsaasti erilaisia pop-up ravintoloita ja kahviloita. Teatterin tuntumassa Mäkituvalla on asukasyhdistyksen kahvio.
Leikkipuiston viereisellä hiekkakentällä puiden varjossa sijaitsee anniskelualue noin klo 12 - 22. Anniskelun hoitaa Tirra-Torvi Ravintolat Oy. Voit käväistä vaikkapa oluella tai viinilasillisella teatterin ja musiikin lomassa tai kippistää hyvälle kirpparilöydölle! Kaikki ravintolat listattuna osoitteiden kera ruoka ja juoma -sivulla.

WC:T.  Bajamajat sijaitsevat mäen päälle puiston, teatterin ja anniskelualueen yhteydessä. (Alueen asukkaiden toivotaan käyttävän mahdollisuuksien mukaan omia vessojaan, jotta bajamajoille ei kerry jonoja.) Svenska Gårdenilla wc auki lasten tapahtuman ajan klo 11-14. 

ENSIAPUPISTE sijaitsee asukasyhdistyksen infoteltalla Vilhonkadun ja Anttilankadun risteyksen tuntumassa. Iltakonsertin alkaessa piste siirtyy konserttialueen läheisyyteen Mäkituvalle.

TEATTERIESITYKSET ovat puistoalueella Anttilankadun varrella. Esityksissä on penkkejä noin puolet suunniteltua vähemmän eli vain 80:lle hengelle riittävän väljyyden takaamiseski. Huomaa että lippuja ei välttämättä saa enää paikan päältä, jos esitys on myyty loppuun. Osta lippusi ennakkoon nettisivujemme kautta, soittamalla 0600 399 499 (1€/min + ppm) tai Café Mosaicista tai Kahvila Asemapäälliköstä: https://www.anttilanmaenkylajuhla.net/teatteri

MUSIIKKILAVAT sijaitsevat SvenskaGårdenilla (Leantie 2, konsertit klo 15-17) sekä Anttilanmäen puiston hiekkakentällä (Anttilankadun pääty, konsertit klo 18-22). Hiekkakenttä on myös anniskelualuetta, jonne mahtuu kerralla 300 ihmistä. Musiikkilavan edessä on penkkejä 150 ihmiselle, taustan baarissa on myös istumapaikkoja. Voit ottaa myös oman piknikviltin.

LASTENPISTE on sijoitettu Svenska Gårdenin pihalle, osoitteeseen Leantie 2. Paikalla on ohjattua toimintaa klo 11-14 ja se järjestetään yhdessä seurakunnan lapsi- ja nuorisotyön kanssa sekä Pohjola-Nordenin kanssa. Emme järjestä lapsiparkkia, joten ethän jätä lastasi täysin valvomatta.

TAPAHTUMA-ALUEEN KARTTA JA OHJELMA lataa tästä . 


LÄHIMMÄT PANKKIAUTOMAATIT ovat Kauppakeskus Valossa etelän puolella ja Matkakeskuksessa pohjoisen puolella. Kirppareilla ja asukkaiden pop up -kahviloissa kauppa käy pääosin käteisellä. Teatterin lipunmyynnissä käy käteinen ja pankkikortti. Anniskelualueella ja yritysten ruokamyyntipisteissä käy käteinen ja pankkikortti. Tarvitset käteistä myös konserteissa, koska hattu kiertää artisteille, jotka eivät saa esiintymisestään muuta korvausta! 


SOSIAALINEN MEDIA. Anttilanmäen kyläjuhlalla on Facebook-tapahtuma ANTTILANMÄEN KYLÄJUHLA 2021, joka toimii kaikkein nopeimpana tiedottamisväylänä. Siellä on paitsi esittelyt kaikista ohjelmanumeroista, myös tulee olemaan tiedotteita tapahtuman aikana. (linkki) Jos otat kuvia tapahtumasta Instagramiin tai twiittaat, toivomme että käytät hashtageja #anttilanmäenkyläjuhla ja #anttilanmäki


ANTTILANMÄKI ON KOTIMME, PIDÄTHÄN SEN SIISTINÄ!  Juhla-alueen yleisestä siisteydestä voimme huolehtia me kaikki. Roskapihtilainaamot sijaitsevat Mäen päällä ja Kittelässä. Asukasyhdistys varaa jäteastioita Anttilanmäen puistoalueelle ja kaikki ovat tervetulleita sunnuntain siivoustalkoisiin! 

KYLÄJUHLAN AIHEUTTAMAT LIIKENNEJÄRJESTELYT

●    Vilhonkatu on suljettu liikenteeltä katukirpputorin vuoksi. Myyntialue on Vilhonkatu Anttilankadun risteyksestä Riihitielle asti, katujen risteykset jätetään vapaaksi. Myyntiaika on lauantaina 7.8. klo 11-16. Katu suljetaan liikenteeltä jo hieman aiemmin, 10.00. Jos tuot tuotteita ja myyntipöydän Vilhonkadulle kauempaa autolla, tee se klo 10.00 mennessä. Varaudu ruuhkaan, älä jätä tuontia viime tippaan. Klo 10 jälkeen liikenteenohjaajat eivät enää pääosin päästä autoja kadulle. Jos kuljetat tavaraa autolla ja joudut lopettamaan myynnin ennen klo 16, tyhjennä myyntipaikka kuitenkin vasta klo 16 jälkeen, jolloin katu taas avataan autoille.
●    Anttilankatu on suljettu liikenteeltä teatteriesitysten takia Kivenkujan risteyksestä alkaen klo 10-17. Ja samoin sunnuntaina 8.8.2021 klo 10-17
●    Jos sinulla on tarvetta kulkea liikenteeltä suljetuilla katuosuuksilla, olethan etukäteen yhteydessä kylajuhla@anttilanmaki.fi
●    Katujen sulkemiset eivät koske hälytysajonevoja tai muuta kiireellistä liikennettä. Liikenteenohjaajat ovat paikalla ohjaamassa liikennettä rajoitusten ajan.


KORONATURVALLISUUS

Meidän kaikkien tavoitteena on turvallinen ja tartuntavapaa Anttilanmäen kyläjuhla, joten otathan huomioon seuraavat asiat tullessasi meille kylään:
 

 

 • Tulethan kyläjuhlan tapahtumaan vain terveenä.
  Jos tunnet vähäisiäkin hengitystieinfektion oireita, on syytä jäädä kotiin ja hakeutua koronatestiin.

 • Noudatamme viranomaisten suosituksia ja voimassa olevia Aluehallintoviraston ja Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymän päätöksiä koskien yleisötilaisuuksia. Tällä hetkellä Lahdessa voi järjestää yli 50 henkilöln ulkoilmatapahtumia, jos noudatetaan terveysturvallisuusohjeita.

 • Tapahtuma on ulkoilmatapahtuma ja kävijämäärä jakaantuu laajalle alueelle ja ajalle. Pidä riittävä etäisyys muihin juhlijoihin.
  Otathan turvavälin huomioon erityisesti jonottaessasi esimerkiksi lipunmyyntiin tai kahvioihin. Tapahtumaan on valmisteltu turvaväleistä muistuttavat opasteita.

 • Katukirppiksen kirpputoripöydät sijoitetaan väljästi ja kahviloita ja nähtävää on laajalla alueella lukuisissa yksityispihoissa. Mäen päällä järjestettäviin kesäteatteriesityksiin otetaan vain rajoitettu määrä katsojia
  ja penkkeihin merkitään sopivat turvavälit. 

 • Suosittelemme kasvomaskin käyttöä aina sisätiloissa sekä myös ulkotiloissa silloin kun lähikontaktien välttäminen ei ole mahdollista. Jos haluat käyttää maskia tapahtumassa ja oma ei ole mukana, voit ostaa sellaisen Info-pisteeltä tai teatterin lipunmyynnistä.

 • Alueella on pisteitä joissa pääset desinfioimaan tai pesemään kätesi.
  Käsidesiä löytyy mm. tapahtuman infon, teatterin lipunmyynnin, Mäkituvan kahvion, Svenska Gårdenin tapahtumapisteeltä sekä bajamajojen läheisyydestä. Yksityispihojen järjestäjiä sekä kirppispöytien pitäjiä on pyydetty mahdollisuuksien mukaan tarjoamaan kävijöille käsidesiä.

 • Anttilanmäen kyläjuhlan talkoolaiset on ohjeistettu koronaturvallisuudesta
  ja esimerkiksi kiinnittämään huomiota turvaväleihin. Talkoolaiset huolehtivat tapahtumapisteiden puhdistuksesta tehostetusti.

 • Jos sinulle ilmaantuu hengitystieinfektion oireita tapahtuman jälkeen, hakeudu koronatestiin. Mikäli puhelimessasi on Koronavilkku-sovellus, sitä kannattaa käyttää, jos saat positiivisen testituloksen.

 

 

Tervetuloa viihtymään Anttilanmäen kyläjuhlaan! Yhdessä teemme siitä turvallisen!

sponsorit_edited_edited.jpg
bottom of page