top of page

VIERAILLE TIETOA

 

Anttilanmäki sijaitsee kävelymatkan päässä keskustasta, aivan matkakeskuksen tuntumassa. Paikalle kannattaa suunnata polkupyörällä, jalkaisin, tai julkisin liikennevälinein, sillä liki kaikki kaupunkibussit kiertävät viereisen Matkakeskuksen kautta.

 

PYÖRÄLLÄ. Matkakeskuksen kannen alla, Asemapäällikön kahvilan kohdalla on iso pyöräparkki valvontakameroin ja runkolukitusmahdollisuudella, jonne suosittelemme jättämään fillarit. Myös Uudenmaankadun toisella puolella Radanpäänkadulla on pieni pyöräparkki. Pyöräparkki käytettävissä myös Vihdinpolun edustalla junalaiturien edustalla.

AUTOLLA. Anttilanmäen lähistöllä on saatavilla parkkipaikkoja erittäin vähän. Kapeille kujille parkkeeraaminen on täysin kielletty, sitä ei kannata edes yrittää. Jos joudut tulemaan paikalle kauempaa omalla autoa, Renorilta olemme saaneet kyläjuhlapäiväksi käyttöön ison parkkialueen BWT2:n vierestä Askonkadulta., Ajo p-paikalle Mannerheiminkadulta ja kevyenliikenteenväylää kävellen radan ali Anttilanmäelle. Toinen kyläjuhlaan varta vasten Sporttikoneelta saatu ilmaisparkkipaikka on liikkeen pihassa, os. Saksalankatu 28. Sieltä on vain lyhyt kävelymatka kevyenliikenteenväylää pitkin juhlapaikoille. Opastamme sinut parkkipaikalta kyltein perille. Muita maksuttomia parkkipaikkoja löytyy muutama Kerintien varresta ja kauempaa jäähallin hiekkakentältä Launeenkadulta. Myös Askonkadun ja Moisionkadun parkkipaikoille on mahdollista saada auto pysäköidyksi, mutta varaudu parkkimaksuihin.

TAKSILLA Älä mielellään kutsu taksia tai anna sille osoitteeksi vilkkainta juhla-aluetta, sillä autojen on vaikeaa liikkua väkijoukon seassa. Ohjaa taksi Anttilanmäen laitamalle, esimerkiksi Heikinkadulle.

BUSSILLA Paikallisliikenteen pysäkit sijaitsevat matkakeskusta sivuavien Mannerheiminkadun ja Vesijärvenkadun varrella ja lähes kaikki paikallislinjat kulkevat näiden katujen kautta. Vahva suositus!

 

RUOKA JA JUOMA Anttilanmäen asukasyhdistyksen kahvio toimii Anttilankadun pään leikkipuistossa sijaitsevalla Mäkituvalla. Saatavilla on kahvia ja pullia ja tarjolla on myös gluteeniton ja vegaaninen vaihtoehto.

 

Aluella on kolme ammattiruokamyyjää ja niissä tarjolla on paistettuja muikkuja ja meksikolaishenkistä sekä intialaista katuruokaa. Lisäksi asukkaiden puutarhoista löytyy pop-up ravintoloita ja kahviloita. Tunnistat paikat TUU KYLÄÄN! -kylteistä. Muista myös Adventtikirkon kasvilounas.

 

Leikkipuiston viereiselle hiekkakentälle puiden varjoon avataan anniskelualue.. Anniskelun hoitaa Tirra. Voit käväistä vaikkapa oluella tai viinilasillisella livemusiikin lomassa.
 

 

WC:T.   Bajamajoja sijoitetaan ainakin leikkipuiston ja lastenpisteen yhteyteen. (Alueen asukkaiden toivotaan käyttävän mahdollisuuksien mukaan omia vessojaan, jotta bajamajoille ei kerry jonoja.)
 

ENSIAPUPISTE sijjaitsee asukasyhdistyksen infoteltalla Vlhonkadun ja Anttilankadun risteyksen tuntumassa.

TEATTERIESITYKSET ovat puistoalueella, lähin osoite on Kivenkuja 5. Esityksissä on penkkejä 120 hengelle. Huomaa että lippuja ei välttämättä saa enää paikan päältä, jos esitys on myyty loppuun.

Osta lippuja >> 

 

MUSIIKKILAVA on Anttilanmäen leikkipuiston päässä aivan Anttilankadun päässä, noin Anttilankatu 21-27:n kohdalla. Siellä ohjelmaa on klo 22:een saakka. Hiekkakenttä on anniskelualuetta, omien juomien nauttiminen on sallittua viereisellä nurmialueella. Musiikkilavan edessä on penkkejä 160 ihmiselle, taustan baarissa on istumapaikkoja 40 hengelle.
 

 

LASTENPISTE on sijoitettu Svenska gårdenin pihalle, osoitteeseen Leantie 2. Lastenvahteja paikalla ei ole, joten paikalle on hyvä jäädä vähintään toisen vanhemman tai sitten tuttavaperheen aikuisten kanssa on hyvä sopia vahtivuoroista.

 

LÄHIMMÄT PANKKIAUTOMAATIT ovat Kauppakeskusta Valossa etelän puolella ja Matkakeskuksessa pohjoisen puolella. Kirppareilla  ja asukkaiden pop up -kahviloissa kauppa käy käteisellä tai pankkien siirtosovelluksilla, joten varauduthan sen mukaan. Anniskelualueella, yhdistyksen kahvilassa ja yritysten ruokamyyntipisteissä käy pankkikortti.

 

SOSIAALINEN MEDIA. Anttilanmäen kyläjuhlalla on Facebook-tapahtumansa, joka toimii kaikkein nopeimpana tiedottamisväylänä. Siellä on paitsi esittelyt kaikista ohjelmanumeroista, myös tulee olemaan tiedotteita tapahtuman aikana. (linkki) Jos otat kuvia tapahtumasta Instagramiin tai twiittaat, toivomme että käytät hashtageja #anttilanmäenkyläjuhla ja #anttilanmäki

ASUKKAILLE TIETOA

 

 • Vilhonkatu on suljettu liikenteeltä asukkaiden järjestämän katukirpputorin vuoksi. Myyntialue on Vilhonkatu Anttilankadun risteyksestä Riihitielle asti, katujen risteykset jätetään vapaaksi. Myyntiaika on lauantaina 10.8. klo 10-16. Katu suljetaan liikenteeltä jo hieman aiemmin, 9:30. Jos tuot tuotteita ja myyntipöydän Vilhonkadulle kauempaa autolla, tee se klo 8.30-9.30 välillä. Varaudu ruuhkaan, älä jätä tuontia viime tippaan. 9:30:n jälkeen liikenteenohjaajat eivät enää päästä autoja kadulle. Jos kuljetat tavaraa autolla ja joudut lopettamaan myynnin ennen klo 16, tyhjennä myyntipaikka kuitenkin vasta klo 16 jälkeen, jolloin katu taas avataan autoille.

 • Asukkaat voivat pitää kahviloita ja ravintoloita myös omilla pihoilla. Kahvilaa omalla pihallaan pitävien ei enää tarvitse tehdä ilmoitusta myyntipaikastaan ympäristökeskukselle, sillä laki tilapäisestä ruuanvalmistuksesta ja myynnistä on muuttunut eikä enää edellytä ilmoituksen tekemistä. Yhdistys toivoo että kahvilat olisivat mahdollisimman ekologisia. Yritä suunnitella kahvila niin, että se tuottaa mahdollisimman vähän roskia. Esimerkiksi voit kysyä sukulaisilta lainaan lusikoita, jotta ei tarvitse käyttää muovisia.

 • Kirpputoripöydät tulee sijoitella kadun kumpaankin laitaan niin, että hälytysajoneuvot mahtuvat tarvittaessa ajamaan läpi.

 • Asukasyhdistyksen jäsenmaksu kattaa kirpputoripaikan, muilta kerätään 15 euron maksu. Ammattimaisile myyntiyrityksille hinta 35 euroa (+ mahdollinen ALV).

 • Hellettä on tilattu, joten jos voit järjestää vesiletkun juhlijoiden vesipullon täydennystä varten talosi eteen, taataan kaikille hyvä mieli.

 • Asukasyhdistyksen kahvilaan otetaan ilomielin vastaan suolaisia ja makeita piiraita ja muita herkkuja. Kerro etukäteen kylajuhla@anttilanmaki.fi oletko tuomassa ja mitä sortimenttia.

 • Asukasyhdistyksen jäseneksi voi liittyä maksamalla 15 euron jäsenmaksun FI1942120010198956, Saaja: Anttilanmäki-Kittelän asukasyhdistys ry. Muista kirjoittaa viestikenttään nimesi ja osoitteesi.

 • Talkoisiin juhlapäivälle ja ennen juhlia voi edelleen ilmoittautua  os. tapahtumat@anttilanmaki.fi

 • 3 tunnin talkoovuoron vastineeksi voit käydä hakemassa yhdistyksen kahviosta pullan ja kahvit, 6 tunnin vuorosta kustannamme sinulle lounaan. Lisäksi palkkiona hyvä mieli, että on osallistunut yhteisen juhlan tekoon. Lisäksi sinulle tulee kutsuu elokuun lopun karonkkaan.
 • Voit ottaa talkootöitä muutamasta eri tehtävästä, esim. 3 tuntia siivousta ja perjantain pystytystalkoot. Lisäksi sinulle tulee kutsu elokuiseen karonkkaan. Talkoolaisen ei tarvitse olla täysi-ikäinen, kaikille löytyy sopivaa puuhaa.
 • Yleisestä siisteydestä voimme huolehtia me kaikki. Asukasyhdistys vuokraa jäteastioita tapahtumapaikoille ja kaikki ovat tervetulleita sunnuntain siivoustalkoisiin!

parkki.jpg
bottom of page