Etelärinteen pojat

Etelärinteen Pojat - lahtelainen anttilanmäkeläinen naapurimiesten orkesteri joka soittaa paremmin kuin mieluummin ja mieluummin kuin hyvin!

Etelärinteen Pojat on Lahden Anttilanmäellä vuonna 2015 perustettu iloinen naapurimiesten orkesteri, joka on voittanut aiemmin Radio Voiman paikallisen musiikin joulukalenterin yleisöäänestyksen. ”Musikaalinen mielenmaisemamme ammentaa vahvasti jazz- ja swing-musiikin juurilta ja tämä onkin kuultavissa läpi koko monipuolisen repertuaarimme!”

Orkesteri soittaa useammassa paikassa päivän aikana, keikka-aikataulut ja -paikat tapahtuma-alueella vahvistuvat myöhemmin.

Keikka on maksuton, hattu kiertää artisteille. 

etelarinteen.jpg

Ylävire

Ihana Ylävire on jälleen mukana tuomassa iloa ja eloa Anttilanmäelle! Tämä parikymppisten lahtelaisten miehenalkujen bändi vetää joka keikan täysillä ja saa yleisön hytkymään. Vaikutteita he ovat saaneet Coldplaysta, J. Karjalaisesta ja Eric Claptonista.

 

Alustava aikataulu

Klo 19:15 Anttilanmäen leikkipuiston hiekkakenttä

Keikka on maksuton, hattu kiertää artisteille. Koko hiekkakenttä on anniskelualuetta, jonne mahtuu 300 henkeä kerrallaan.

Näyttökuva 2021-5-22 kello 13.16.55.pn

Leipomo

Patinoitunut populäärimusiikki soi Anttilanmäellä, kun 8-henkinen Leipomo kajauttaa ilmoille 1960- ja 70-lukujen kultaiset soundit.

Rytmikästä Rock´n´Roll -henkistä musiikkia hentoäänisillä ukuleleillä et voi ohittaa pysähtymättä!

Aikataulu tarkentuu lähempänä tapahtumaa. Keikka on maksuton, hattu kiertää artisteille.

Näyttökuva 2021-5-21 kello 15.00.01.pn

Private Case

Private Case soittaa rehtiä ja rouheaa englannin kielistä Rock'n rollia suurella sydämellä! Ohjelmisto koostuu pääasiassa omista sävellyksistä ja tarkoin valikoiduista covereista.

 

Aikataulu tarkentuu lähempänä tapahtumaa. Keikka on maksuton, hattu kiertää artisteille.
 

Näyttökuva 2021-5-26 kello 12.47.42.pn

KAISA

KAISA Käärmermaa on laulaja-lauluntekijä, jonka folkpop on herkkää, omalaatuista ja tummanpuhuvat lyriikat ovat siinä vahvassa asemassa. Kaisa kertoo tarinoita aina ilmastonmuutoksesta oman potentiaalinsa saavuttamiseen ja villinä olemiseen. Äänimaisemaltaan kappaleet nojaavat lauluharmonioihin, pianoon, jousiin sekä elektroniseen biittiin. Kaisa julkaisi vuonna 2019 EP:n Imaginary Oblivion, joka on monipuolinen kokonaisuus niin äänimaisemansa kuin kokoonpanonsa kautta jousikvartetista elektronisten biittien kautta jouhikkoon asti. Kaisa luo esiintyessään intensiivisen ja läsnäolevan tunnelman. Kaisan EP Imaginary Oblivion on kuultavissa mm. Spotifyissa.

Alustava aikataulu

Klo 18:00 Anttilanmäen leikkipuiston hiekkakenttä

Keikka on maksuton, hattu kiertää artisteille. Koko hiekkakenttä on anniskelualuetta, jonne mahtuu 300 henkeä kerrallaan.

Näyttökuva 2021-5-14 kello 9.17.44.png

Juhlat

Puistokonsertissa esiintyy upea, melko uusi tähtitaivaan tulokas, Juhlat!

Juhlat raivaa tietään itsevarmasti Suomen indiepop-kentälle 4.12. julkaistulla Teille -EP:llään. Juhlat soi juuri niin kuin AOR-vaikutteinen, moderni mutta ajaton vaihtoehtopop parhaimmillaan. Tyylikirjo kulkee The War On Drugsista Olavi Uusivirtaan, vanhasta Pariisin keväästä kohti Alvvaysin kaltaista modernia kitaraindietä.

 

Viime vuonna julkaistut omakustannekasetti ja musiikkivideo huomioitiin muun muassa Soundissa ja YleX:llä. Yhteen musiikki on soinut muun muassa Yle Radio Suomella Pekka Laineen Ihmemaassa, YleX:llä Teppo Vapauden Uuden musiikin rockshowssa sekä IDA Radion Ögygermaset-ohjelmassa.

 

Juhlat on uransa aikana soittanut paljon ainutlaatuisen energisiä keikkoja. Yhtyettä on kehuttu räjähtävästä energiastaan sekä livesoiton tiukkuudesta.

 

Spotify: https://open.spotify.com/artist/01D2EFqqME5IHfIUEuU4el?si=2bg15aGyTo6rGud2nCbc4g

 

Live:

https://www.youtube.com/watch?v=NBCxD-FH0dM&t=2900s

 

Soundin nosto:

https://www.soundi.fi/tarkkailuluokka/tarkkailuluokka-juhlat-melankoliaa-lohtua-ja-tekstien-kaantelya/


Alustava aikataulu

Klo 20.30, Anttilanmäen leikkipuiston hiekkakenttä.  

 

Keikka on maksuton, hattu kiertää artisteille. Koko hiekkakenttä on anniskelualuetta, jonne mahtuu 300 henkeä kerrallaan.

Näyttökuva 2021-5-14 kello 9.44.52.png

Puutarhamusiikkia

Kuvittele jo mielessäsi, että kun kävelet Anttilanmäen kyläjuhlaan keskustan suunnasta Anttilankatua pitkin, kevyt kamarimusiikki toivottelee sinut tervetulleeksi. H-u-r-m-a-a-v-a-a!

Anttilankatu vitosen terassilla soitetaan puutarhamusiikkia 7.8.21 iltapäivällä (säävarauksella). Paikalla on muutamia tuoleja, jotta voit pysähtyä kuuntelemaan.

 

Musisoimassa mm:
Kamariorkesteri Juvenalia ja

Oopperalaulaja Jaakko Kortekangas

 

Aikataulu tarkentuu lähempänä tapahtumaa. Keikka on maksuton, hattu kiertää artisteille.
 

Näyttökuva 2021-5-26 kello 13.01.59.pn

Aamujoogalla päivä vauhtiin

Linda on RYT200 joogaohjaaja ja pian myös valmis RYT500 opettaja. Joogaopetuskokemusta hänellä on jo usealta vuodelta. Hän ohjaa lempeän ja virkistävän aamupäivän joogan, joka sopii kaikille. Aiempaa joogakokemusta et tarvitse. Linda ohjaa jokaisen omaa kehoa ja viisautta kuuntelevaa somaattista lempeästi virtaavaa liikettä. Hän opastaa erilaisiin variaatioihin joogan perusliikkeistä eli asanoista, kaikille sopien. Osallistut omalla tavallasi!  Luvassa myös ihana rauhoittava loppurentoutus sekä yoganidra! ja joustavat vaatteet. Tervetuloa avaamaan keho ja mieli päivään!

Ota mukaan oma jumppamatto, viltti tai muu alusta ja joustavat vaatteet. Tervetuloa avaamaan keho ja mieli juhlapäivään!

Näyttökuva 2021-5-19 kello 20.04.27.pn

Capoeira

Capoeira on Brasilialaissyntyistä tanssillista tossuhippaa, musiikkia, akrobatiaa ja paljon muuta. Sitä on mukava katsoa ja vielä mukavampi tehdä itse.

Kyläjuhlassa pääset tutustumaan tähän upeaan lajiin!

Näyttökuva 2021-5-16 kello 17.53.08.pn

Iitin harrastajateatteri esittää:

Mies joka ei osannut sanoa ei

Näytelmä on hyväntahtoinen komedia, jossa papiksi kouluttautunut Aimo palaa maailmanmatkoiltaan takaisin Soramäkeen, pieneen kaupunkiin joka sijaitsee keskisessä Suomessa.

Kaupungin elämä soljuu rauhallisesti eteenpäin, kunnes kaupungin ”kerman” korviin kantautuu tieto, että kaupungin tilinpito tullaan tarkastamaan. Soramäessä ei kirjanpito ihan kaikilta osin kestä päivänvaloa...niinpä tilit päätetään hukata tarkastuksen ajaksi.

Aimon saapuminen Soramäkeen aiheuttaa muunkinlaista liikehdintää esim. Millan sydämessä.

Rakkaus, romantiikka ja myös pettäminen tai niiden selvittäminen kuuluvat Aimon työnkuvaan avioliittoneuvonnan kautta, josta syntyy myös monta väärinymmärrystä ja kommellusta. Hääriihän Soramäessä ikuinen kosija puutarhuri Pappa ja hieroja Maija, johon Pappa intohimonsa kohdistaa, sekä Poliisi Yrjö pohtien täydellistä murhaa. Naispoliisi Aune - se klassillinen toinen nainen – jonka luo kyläkauppias Kake melko usein erehtyy, vaikka oma vaimo Anna odottaa miestä kotona. Nuorempaa sukupolvea Soramäessä edustaa Armi, ,joka asuu isänsä Maalari Renlundin kanssa. Ja kun lopuksi Kaupunkiin saapu Rikas Saksalainen Otto, jolla on maanosto aikeet mielessä niin tästä kaikesta kehkeytyy vyyhti jota meille selvittää omalla tyylillään Suomenhevosruuna Oskari.

 

Soramäkeläiset innostuvat myös välillä laulamaan menneiden vuosien hittejä elävän orkesterin säestämänä: ”Krokotiili rock, Viuhahdus, Kaamea kankkunen, Aikeet arvaan” jne.


Kyläjuhlapäivänä on kaksi näytöstä:
klo 12
klo 15

Anttilanmäen puiston omenatarha, Anttilankatu leikkipuisto.

Huom! Lähimmät parkkialueet ovat Moisionkadulla ja rautatieaseman yhteydessä. Vahva suositus että tulet paikalla julkisilla kulkuvälineillä.

Lippuvaraukset kauttamme lähempänä tapahtumaa!

Näyttökuva 2021-6-8 kello 21.57.21.png

Pariakrobatiaa

Pysähtyisitkö kokeilemaan temppuja oman perheenjäsenen kanssa?

Pariakroilu antaa onnistumisen tunteita ja haastaa käyttämään omaa kehoa, yhdessä toisen kanssa, aivan uudella tavalla.

Tunnin aikana pääset ohjatusti kiinni tähän hauskaan tekemiseen.

Näyttökuva 2021-5-26 kello 12.56.18.pn

UKULELE workshop

Ota Ukulele haltuun tunnissa!

Tuokioon voi osallistua kuka vain ilman aiempaa soittoharrastusta tai musiikin teorian tuntemusta. Tutustutaan ukulelen perusasioihin; historia, soittimen valinta, soittotekniikat. Opitaan soittamaan muutamia kappaleita  ja lauletaan yhdessä. Paikalla on lainasoittimia, omankin (mielellään vireessä olevan) voi toki tuoda myös. Opettajana ukulelepelimanni  Antti Ahonen.

Muutaman euron materiaalikorvaus toivottavaa.

Aikataulu tarkentuu lähempänä tapahtumaa.

Näyttökuva 2021-5-22 kello 12.20.22.pn

Terhi Kaakisen puuveistoksia

Kuvataiteilija Terhi Kaakisen puuveistoksia on jälleen nähtävissä kyläjuhlien aikana. 

Upeat luomukset löydät koululta, os. Leankatu 2.
 

Näyttökuva 2021-5-27 kello 17.43.14.pn

Vanhan koulun
uusi kuosi

Tervetuloa katsomaan miltä 110-vuotias koulu näyttää kuoriuduttuaan rakennuspeitteiden alta. Heti seuraavalla viikolla Svenska gårdenissa aloitetaan toden teolla koulunkäynti!

Opastetut kierrokset kyläjuhlapäivänä:
klo 12
klo 13


Os. Leantie 2

Lue lisää >>

koulu1.jpg

Kadun mittainen kirpputori

Kokonaiselle Vilhonkadulle levittäytyvä anttilanmäkeläisten oma kirpputori tulee taatusti olemaan yksi tulevan kyläjuhlan vetonauloista. Kannattaa alkaa siirtämään sivuun sinulle tarpeettomia tavaroita ja tulla laittamaan ne kyläjuhlassa kiertoon.
 

Muista: toisen romu on toisen aarre.

Hintatiedot sekä ilmoittautuminen tapahtumaan päivittyvät lähempänä tapahtuman ajankohtaa.

 

Kadun mittainen kirpputori:
klo 11-16, Vilhonkatu

Huom. Vilhonkatu on suljettu autoliikenteeltä 9:30-16
 

Näyttökuva 2021-5-22 kello 12.38.25.pn

Ympäristökätköilyä

Kyläjuhlan infopisteeltä löydät kartan, johon on merkitty alueen ympäristökätköt geokätköjen tapaan.

 

Lisätietoa kätköilystä lähempänä tapahtumaa.
 

58381848_10157028501427707_9178778602601

ASKEL-projekti

Anttilanmäki-Kittelä on LAB-ammattikorkeakoulun Askel-projektin yhteistyökumppani ja olemme mukana kehittämässä kolmea kestävää palvelumallia yhdessä eri yritysten kanssa.

Miltä sinusta kuulostaisi se, että jonkin tavaran ostamisen sijasta lainaisit sen naapuriltasi? Entä oman kodin energian kulutuksen ja ilmanlaadun seuranta tai satokauden kasviksista kootun kasviskassin saaminen suoraan kotiin reseptien kera?

Projekti päättyy syyskuussa 2021. Kyläjuhlassa pääset tutustumaan projektin tuloksiin ja kuulet lisää palveluiden kehittämisestä.

Tulosten julkaisutilaisuus klo 11

Näyttökuva 2021-5-23 kello 12.14.53.pn

Lasten rasti on täynnä toimintaa

Svenska gårdenin pihalla riittää paljon ohjattua puuhaa ja ohjelmaa lapsiperheille. Paikan päällä pääset ihailemaan lapsille suunnattua esitystä, askartelemaan ohjatusti, taittelemaan origameja, kisailemaan keppihevosilla, hyppimään pomppulinnassa ja osallistumaan lapsi-vanhempi akrobatiaan ohjatusti!

Alue on aidattu mutta rasti ei kuitenkaan ole hoitopaikka. Suosittelemme, että vähintään toinen vanhemmista jää lapsen seuraksi tai tuttavaperheiden aikuisten kanssa sovitaan vahtivuoroista.

Klo 11-14, koulun piha, Leantie 2

Näyttökuva 2021-5-22 kello 12.59.52.pn

Keppihevosten esteratsastuskisa

Anttilanmäellä sijaitseva Keppihevostalli Kantosaari järjestää jälleen kyläjuhlassa esteratsastuskilpailun koulun pihalla. Osallistua voi omalla ratsulla tai vaikka lainata hevosen paikan päältä!

Jos kilpaileminen hirvittä, voit toki ratsastella itseksesi Anttilanmäki-Kittelässä muuten vain.

Talliin voi käydä tutustumassa instagramissa
https://www.instagram.com/kht_kantosaari.

Keppihevoskisan luokat:
ristikko 10-20 cm ja 30-40 cm

 

Klo 11.15, koulun piha, Leantie 2 (ilmoittautuminen klo 10.50-11.10 paikan päällä)

(Kisa on osa koulun pihalla järjestettyä ohjattua toimintaa.)

keppiheppatytto.jpg

Lastenesitys:

Tyttö ja aurinko

Tyttö ja aurinko on veikeä ja riemukas lastenesitys kevään tulosta, leikistä ja tunteiden koko kirjosta. Esityksen päähenkilö on tyttö, joka pääsee leikeissään tutustumaan varsinaiseen superstaraan: itseensä Neiti Aurinkoon! Lapsen ja luonnonvoiman kohtaaminen nostaa esiin paljon erilaisia tunteita ja kysymyksiä, joita käydään teatterin keinoin läpi esityksen aikana. Miksi aurinko polttaa? Miksi aurinko välillä piiloutuu? Miksi aurinkoa ei saa katsoa suoraan silmiin?

 

Tyttö ja aurinko jatkaa Leena Keizerin ja Laura Peltoniemen ulkona esitettävien lastenesitysten sarjaa, jonka ensimmäinen osa Tyttö ja lumihiutale nähtiin viime talvena kiertue-esityksenä lahtelaisten päiväkotien pihalla. Esitystä on tukenut Lahden kaupunki.

 

Keizerin ja Peltoniemen lastenesityksissä kohtaavat taituruus, hauskuus ja lämmin läsnäolo.

Esitys klo 12.30, koulun pihalla, Leantie 2

Näyttökuva 2021-5-21 kello 8.17.51.png

ORIGAMIN taittelua

Origami on japanilaista paperintaittelua, jonka tuloksena syntyy eläin-, lintuhahmo tai paperiesine.

Paperintaittelussa ei oikeastaan ole muuta sääntöä kuin se, että taiteltava paperi on muodoltaan neliö eikä sitä saa leikata. Myös liiman käyttö on kiellettyä.

 

Tule kokeilemaan kuinka sinulta sujuu Orizurun taittelu, vai syntyykö käsissäsi kentien joutsen?

Näyttökuva 2021-5-21 kello 14.40.02.pn