top of page

Etelärinteen pojat

Etelärinteen Pojat - lahtelainen anttilanmäkeläinen naapurimiesten orkesteri joka soittaa paremmin kuin mieluummin ja mieluummin kuin hyvin!

Etelärinteen Pojat on Lahden Anttilanmäellä vuonna 2015 perustettu orkesteri, joka on voittanut aiemmin Radio Voiman paikallisen musiikin joulukalenterin yleisöäänestyksen. ”Musikaalinen mielenmaisemamme ammentaa vahvasti jazz- ja swing-musiikin juurilta ja tämä onkin kuultavissa läpi koko monipuolisen repertuaarimme!”

Orkesteri soittaa päivän aikana useammassa paikassa:

klo 13 Kittelänkatu

klo 14 Anttilankatu

klo 15 Riihitie

Keikka on maksuton, hattu kiertää artisteille. 

erpsome.jpg

Ylävire

Ihana Ylävire on jälleen mukana tuomassa iloa ja eloa Anttilanmäelle! Tämä parikymppisten lahtelaisten miehenalkujen bändi vetää joka keikan täysillä ja saa yleisön hytkymään. Vaikutteita he ovat saaneet Coldplaysta, J. Karjalaisesta ja Eric Claptonista.

 

Aikataulu

Klo 19.15 Anttilanmäen leikkipuiston hiekkakenttä (Anttilankatu)

Keikka on maksuton, hattu kiertää artisteille. Koko hiekkakenttä on anniskelualuetta, jonne mahtuu 300 henkeä kerrallaan.

Näyttökuva 2021-5-22 kello 13.16.55.pn

Leipomo

Patinoitunut populäärimusiikki soi Anttilanmäellä, kun 8-henkinen Leipomo kajauttaa ilmoille 1960- ja 70-lukujen kultaiset soundit.

Rytmikästä Rock´n´Roll -henkistä musiikkia hentoäänisillä ukuleleillä et voi ohittaa pysähtymättä!

Aikataulu:
Klo 15 Svenska Gården (Leantie 2)  

 

Keikka on maksuton, hattu kiertää artisteille.

Näyttökuva 2021-5-21 kello 15.00.01.pn

Oopperalaulaja Jaakko Kortekangas ja kamariorkesteri Juvenalia solisteineen

Leppoisan puutarhakonsertin ohjelmassa mm. argentiinalaista Piazzollaa & Gardelia, italialaista Tostia ja Mascagnia sekä suomalaista Merikantoa ja Chydeniusta.

 

 

Aikataulu:

klo 13 Anttilankatu 5 puutarha

Esityksen kesto noin 40 min. 

Muutamia istumapaikkoja löytyy ja pihanurmelle voi asettua kesäisen mukavasti. Pihassa on kahvio. 
 

Hattu kiertää artisteille esityksen aikana. 
 

Näyttökuva 2021-5-26 kello 13.01.59.pn

Private Case

Private Case soittaa rehtiä ja rouheaa englannin kielistä Rock'n rollia suurella sydämellä! Ohjelmisto koostuu pääasiassa omista sävellyksistä ja tarkoin valikoiduista covereista.

 

Aikataulu:

Klo 16 Svenska Gården (Leantie 2)

 

Keikka on maksuton, hattu kiertää artisteille.

Näyttökuva 2021-5-26 kello 12.47.42.png

Kaisa ja 
Kummajaiset

Kaisa Käärmemaa on laulaja-lauluntekijä, jonka folkpop on herkkää, omalaatuista ja tummanpuhuvat lyriikat ovat siinä vahvassa asemassa. Kaisa ja Kummajaiset esittää kappaleita aina ilmastonmuutoksesta oman potentiaalinsa saavuttamiseen ja villinä olemiseen. Äänimaisemaltaan kappaleet nojaavat lauluharmonioihin, pianoon, jousiin sekä elektroniseen biittiin. Kaisan lisäksi yhtyeessä musisoivat sellisti Niklas Hagmark, basisti Hannu Kilkki, rumpali Lari Hermanni Lius sekä kosketinsoittaja, laulaja Julia Vuorinen. Kaisa julkaisi vuonna 2019 EP:n Imaginary Oblivion, joka on monipuolinen kokonaisuus niin äänimaisemansa kuin kokoonpanonsa kautta jousikvartetista elektronisten biittien kautta jouhikkoon asti. Kaisa ja Kummajaiset luo esiintyessään intensiivisen ja läsnäolevan tunnelman. Tänä vuonna Kaisalta tulee ulos myös albumi 12 ways. Lisätietoa Kaisasta löytyy sivuilta www.kaisakaarmemaa.org

Aikataulu

Klo 18.00 Anttilanmäen leikkipuiston hiekkakenttä (Anttilankatu)

Keikka on maksuton, hattu kiertää artisteille. Koko hiekkakenttä on anniskelualuetta, jonne mahtuu 300 henkeä kerrallaan.

Näyttökuva 2021-5-14 kello 9.17.44.png

Juhlat

Puistokonsertissa esiintyy upea, melko uusi tähtitaivaan tulokas, Juhlat!

Juhlat raivaa tietään itsevarmasti Suomen indiepop-kentälle 4.12. julkaistulla Teille -EP:llään. Juhlat soi juuri niin kuin AOR-vaikutteinen, moderni mutta ajaton vaihtoehtopop parhaimmillaan. Tyylikirjo kulkee The War On Drugsista Olavi Uusivirtaan, vanhasta Pariisin keväästä kohti Alvvaysin kaltaista modernia kitaraindietä.

 

Viime vuonna julkaistut omakustannekasetti ja musiikkivideo huomioitiin muun muassa Soundissa ja YleX:llä. Yhteen musiikki on soinut muun muassa Yle Radio Suomella Pekka Laineen Ihmemaassa, YleX:llä Teppo Vapauden Uuden musiikin rockshowssa sekä IDA Radion Ögygermaset-ohjelmassa.

 

Juhlat on uransa aikana soittanut paljon ainutlaatuisen energisiä keikkoja. Yhtyettä on kehuttu räjähtävästä energiastaan sekä livesoiton tiukkuudesta.

 

Spotify: https://open.spotify.com/artist/01D2EFqqME5IHfIUEuU4el?si=2bg15aGyTo6rGud2nCbc4g

 

Live:

https://www.youtube.com/watch?v=NBCxD-FH0dM&t=2900s

 

Soundin nosto:

https://www.soundi.fi/tarkkailuluokka/tarkkailuluokka-juhlat-melankoliaa-lohtua-ja-tekstien-kaantelya/


Aikataulu

Klo 20.30, Anttilanmäen leikkipuiston hiekkakenttä (Anttilankatu)

 

Keikka on maksuton, hattu kiertää artisteille. Koko hiekkakenttä on anniskelualuetta, jonne mahtuu 300 henkeä kerrallaan.

Näyttökuva 2021-5-14 kello 9.44.52.png

Harppumusiikkia hodarikahvilassa

Harppumusiikkia hodarikahvilassa, Kittelänkatu 20, klo 10 – 17. Harpistit Milla ja Viena esiintyvät klo 10.30, 12.00, 14.00 ja 16.00. Kahvila avoinna klo 10 - 17. 

harppu.jpg

Livemusiikkia 
pihapiirin tunnelmassa

Vilhonkatu viiden vohvelit ja livemusiikkia pihapiirin tunnelmassa, Vilhonkatu 5
Musiikkiesitykset klo 12.30 ja 14.00

Avoinna klo 12.00-15.00

viulu.jpg

Aamujoogalla päivä vauhtiin

Linda on RYT200 joogaohjaaja ja pian myös valmis RYT500 opettaja. Joogaopetuskokemusta hänellä on jo usealta vuodelta. Hän ohjaa lempeän ja virkistävän aamupäivän joogan, joka sopii kaikille. Aiempaa joogakokemusta et tarvitse. Linda ohjaa jokaisen omaa kehoa ja viisautta kuuntelevaa somaattista lempeästi virtaavaa liikettä. Hän opastaa erilaisiin variaatioihin joogan perusliikkeistä eli asanoista, kaikille sopien. Osallistut omalla tavallasi!  Luvassa myös ihana rauhoittava loppurentoutus sekä yoganidra! Tervetuloa avaamaan keho ja mieli päivään!

Aikataulu:

Klo 10 Kittelä, Esikkopuiston nurmi

 

Ota mukaan oma jumppamatto, viltti tai muu alusta ja joustavat vaatteet. Tervetuloa avaamaan keho ja mieli juhlapäivään!

Näyttökuva 2021-5-19 kello 20.04.27.pn

Capoeira

Capoeira on Brasilialaissyntyistä tanssillista tossuhippaa, musiikkia, akrobatiaa ja paljon muuta. Sitä on mukava katsoa ja vielä mukavampi tehdä itse.

Kyläjuhlassa pääset tutustumaan tähän upeaan lajiin!

Aikataulu:

klo 11.30 Vilhonkatu 17 A pihanurmi

Näyttökuva 2021-5-16 kello 17.53.08.pn

Iitin harrastajateatteri esittää:

Mies joka ei osannut sanoa ei

Anttilanmäelle pystytetään kesäteatteri jo kolmatta kertaa. Tänä vuonna teatterin mäelle tuovat iittiläiset! Lue lisää esityksestä.


Mies, joka ei osannut sanoa ei

Kyläjuhlapäivänä la 7.8. kaksi näytöstä (Anttilanmäen puisto, Anttilankatu omenatarha):
klo 12
klo 15

Su 8.8. kaksi näytöstä

klo 12

klo 15 


Liput 20 € / 10 € netistä tai Asemantaustassa Cafe Mosaicissa (Kaarikatu 7 C) ja Lahden matkakeskuksella Asemapäällikön kahvilassa (Askonkatu 3A). 

Huom! Lähimmät parkkialueet ovat Moisionkadulla ja rautatieaseman yhteydessä. Suosittelemme saapumaan paikalle julkisilla kulkuvälineillä, kävellen tai pyörällä

kesäteatteri.png

Pariakrobatiaa

Pysähtyisitkö kokeilemaan temppuja oman perheenjäsenen kanssa?

Pariakroilu antaa onnistumisen tunteita ja haastaa käyttämään omaa kehoa, yhdessä toisen kanssa, aivan uudella tavalla.

Tunnin aikana pääset ohjatusti kiinni tähän hauskaan tekemiseen.

Aikataulu:
klo 11 Kittelä, Esikkopuiston nurmi

Näyttökuva 2021-5-26 kello 12.56.18.pn

UKULELE workshop

Ota Ukulele haltuun tunnissa!

Tuokioon voi osallistua kuka vain ilman aiempaa soittoharrastusta tai musiikin teorian tuntemusta. Tutustutaan ukulelen perusasioihin; historia, soittimen valinta, soittotekniikat. Opitaan soittamaan muutamia kappaleita  ja lauletaan yhdessä. Paikalla on lainasoittimia, omankin (mielellään vireessä olevan) voi toki tuoda myös. Opettajana ukulelepelimanni  Antti Ahonen.

Muutaman euron materiaalikorvaus toivottavaa.

Aikataulu:

Klo 16.30 Kurhilankatu 10

Näyttökuva 2021-5-22 kello 12.20.22.pn

Terhi Kaakisen puuveistoksia ja Benjamin Orlown kivi- ja pronssitöitä

Kuvataiteilija Terhi Kaakisen puuveistoksia on jälleen nähtävissä kyläjuhlien aikana. 

Upeat luomukset löydät Svenska Gårdenilta!

 

Aikataulu:
klo 11 - 14 Svenska Gården (Leantie 2)

 

Svenska Gårdenin pihapiirissä on kuvataiteilija Benjamin Orlown kivi- ja pronssitöitä. Nämä upeat veistokset ovat nähtävillä aina!
 

Näyttökuva 2021-5-27 kello 17.43.14.pn

Ympäristökätköilyä

Ympäri Anttilanmäkeä on löydettävissä ympäristökätköjä. Voit kiertää niitä itsenäisesti tai käydä kuuntelemassa asiantuntijoita annettuun aikaan. Opi ja hämmästy kaupunkiympäristöstä! 

 

Kyläjuhlan infopisteeltä löydät kartan, johon myös ympäristökätköt on merkitty.

Lue lisää ympäristökätköistä. 
 

komposti.jpg

Kestävän asumisen palvelut esittelyssä

Anttilanmäki on ollut LAB-ammattikorkeakoulun Askel-projektin yhteistyökumppani ja mukana kehittämässä kolmea kestävää palvelumallia yhdessä yrityksen kanssa.

 

Miltä sinusta kuulostaisi lainata tavara ostamisen sijasta naapuriltasi? Entä oman kodin energian kulutuksen ja ilmanlaadun seuranta tai satokauden kasviksista kootun kasviskassin saaminen suoraan kotiin reseptien kera?

 

Projekti päättyy syyskuussa 2021. Kyläjuhlassa pääset tutustumaan projektin tuloksiin ja kuulet lisää palveluiden kehittämisestä.

 

Tulosten julkaisutilaisuus klo 11 Anttilanmäen puisto (Anttilankatu, omenatarha), jonka jälkeen voit tutustua Askel-hankkeeseen ja palveluihin klo 12 – 16 infopisteen tuntumassa Vilhonkadulla.

Näyttökuva 2021-5-23 kello 12.14.53.pn

Kadun mittainen kirpputori ja pihakirppikset

Kokonaiselle Vilhonkadulle levittäytyvä anttilanmäkeläisten oma kirpputori tulee taatusti olemaan yksi tulevan kyläjuhlan vetonauloista. Kannattaa alkaa siirtämään sivuun sinulle tarpeettomia tavaroita ja tulla laittamaan ne kyläjuhlassa kiertoon. Muista: toisen romu on toisen aarre.

Aikataulu:
klo 11-16, Vilhonkatu (katu suljettu autoliikenteeltä 9.30-16.00)

Ympäri Anttilanmäkeä on myös lukuisia pihakirppiksiä. Tsekkaa lista myös niistä ja lähde löytöretkelle puutarhoihin!

Näyttökuva 2021-5-22 kello 12.38.25.pn

Hius- ja karvakuiden uusiokäyttö

Hiukset ja karvat ovat päätyneet sekajätteeksi kampaamoista ja eläintrimmaamoista. Nyt kokeillaan niiden kierrättämistä kuitumatoiksi, joiden avulla voidaan imeyttää öljyä vesistöistä. Tule tutustumaan Hiukka Hyvä -projektin työhön! Koiran karvat ja hiusharjaan kertyneet hiukset mukaan! Myös hiusten leikkuutta paikan päällä (minimipituus 5 cm). Huovutusnäytös. Kivenkuja 4 (käynti Vilhonkadun puolelta) klo 11-15 

hiukkahyva.jpg

Nahkaranneketyöpaja

Tule punomaan nahkainen rannekoru Huhtadesignin Mari Huhtalan ohjauksessa! Materiaali maksu 5 euroa. 

Vilhonkadun kirppiskadulla Riihitien puolessa päässä klo 11- 16. 

huhtadesign.jpg

Vanhan koulun uusi elämä: opastetut kierrokset Svenska Gårdenilla, Anttilanmäen vanhalla koululla

Tervetuloa katsomaan miltä 110-vuotias koulu näyttää nykyään! Monet lahtelaiset muistavat koulurakennuksen Anttilanmäen kouluna, jossa sukupolvet toisensa jälkeen ovat aloittaneet opintiensä. Se on yksi Lahden vanhimmista kouluista. Nykyisin siinä toimii Svenska gården, ruotsin kielen ja kulttuurin monitoimitalo, jossa päiväsaikaan toimii päiväkoti, esikoulu, alakoulu. Rakennuksen ja piha-alueen mittava remontti valmistui 2019. Lue lisää

Opastetut kierrokset kyläjuhlapäivänä:
klo 12
klo 13


Os. Leantie 2

 

koulu1.jpg

Lasten rasti on täynnä toimintaa

Svenska gårdenin pihalla riittää paljon ohjattua puuhaa ja ohjelmaa lapsiperheille. Paikan päällä pääset ihailemaan lapsille suunnattua esitystä Tyttö ja aurinko, askartelemaan ohjatusti, taittelemaan origameja, tietovisailemaan, kisailemaan keppihevosilla, hyppimään pomppulinnassa ja osallistumaan koko perheen rasteille!


Alue on aidattu mutta rasti ei kuitenkaan ole hoitopaikka. Suosittelemme, että vähintään toinen vanhemmista jää lapsen seuraksi tai tuttavaperheiden aikuisten kanssa sovitaan vahtivuoroista.

Non stop program klo/kl. 11 - 14, Leantie 2:

 - Rastirata perheille /Uppgiftsbana for familjer

-  Pomppulinna / Studsslott

- Askartelupiste  ja origamityöpaja / Hobby och handabetspunkt 

- Keppihevosia ja keppihevosesteitä  / käppheppor och käpphästhinderbana 

- Frågesport / Tietovisa

- Mehua/vettä ja vohveleita. / Saft/vatten och och våfflor

 

Järjestäjät / arrangör: Launeen seurakunta, Pohjola Norden med Anttilanmäki

Näyttökuva 2021-5-22 kello 12.59.52.pn

Keppihevosten esteratsastuskisa

Anttilanmäellä sijaitseva Keppihevostalli Kantosaari järjestää jälleen kyläjuhlassa esteratsastuskilpailun koulun pihalla. Osallistua voi omalla ratsulla tai vaikka lainata hevosen paikan päältä!

Jos kilpaileminen hirvittä, voit toki ratsastella itseksesi Anttilanmäki-Kittelässä muuten vain.

Talliin voi käydä tutustumassa instagramissa
https://www.instagram.com/kht_kantosaari.

Keppihevoskisan luokat:
ristikko 10-20 cm ja 30-40 cm

 

Klo 11.15, koulun piha, Leantie 2 (ilmoittautuminen klo 10.50-11.10 paikan päällä)

(Kisa on osa koulun pihalla järjestettyä ohjattua toimintaa.)

keppiheppatytto.jpg

Lastenesitys:

Tyttö ja aurinko

Tyttö ja aurinko on veikeä ja riemukas lastenesitys kevään tulosta, leikistä ja tunteiden koko kirjosta. Esityksen päähenkilö on tyttö, joka pääsee leikeissään tutustumaan varsinaiseen superstaraan: itseensä Neiti Aurinkoon! Lapsen ja luonnonvoiman kohtaaminen nostaa esiin paljon erilaisia tunteita ja kysymyksiä, joita käydään teatterin keinoin läpi esityksen aikana. Miksi aurinko polttaa? Miksi aurinko välillä piiloutuu? Miksi aurinkoa ei saa katsoa suoraan silmiin?

 

Tyttö ja aurinko jatkaa Leena Keizerin ja Laura Peltoniemen ulkona esitettävien lastenesitysten sarjaa, jonka ensimmäinen osa Tyttö ja lumihiutale nähtiin viime talvena kiertue-esityksenä lahtelaisten päiväkotien pihalla. Esitystä on tukenut Lahden kaupunki.

 

Keizerin ja Peltoniemen lastenesityksissä kohtaavat taituruus, hauskuus ja lämmin läsnäolo.

Esitys klo 12.30, koulun pihalla, Leantie 2

Näyttökuva 2021-5-21 kello 8.17.51.png

ORIGAMIN taittelua

Origami on japanilaista paperintaittelua, jonka tuloksena syntyy eläin-, lintuhahmo tai paperiesine.

Paperintaittelussa ei oikeastaan ole muuta sääntöä kuin se, että taiteltava paperi on muodoltaan neliö eikä sitä saa leikata. Myös liiman käyttö on kiellettyä.

 

Tule kokeilemaan kuinka sinulta sujuu Orizurun taittelu, vai syntyykö käsissäsi kentien joutsen?

Näyttökuva 2021-5-21 kello 14.40.02.pn
bottom of page