Etelärinteen pojat

Etelärinteen Pojat - lahtelainen anttilanmäkeläinen naapurimiesten orkesteri joka soittaa paremmin kuin mieluummin ja mieluummin kuin hyvin!

Etelärinteen Pojat on Lahden Anttilanmäellä vuonna 2015 perustettu iloinen naapurimiesten orkesteri, joka voitti helmikuussa Radio Voiman paikallisen musiikin joulukalenterin yleisöäänestyksen. ”Musikaalinen mielenmaisemamme ammentaa vahvasti jazz- ja swing-musiikin juurilta ja tämä onkin kuultavissa läpi koko monipuolisen repertuaarimme!”
 

Klo 16:30, Anttilanmäen leikkipuiston hiekkakenttä

Keikka on maksuton, hattu kiertää artisteille. Koko hiekkakenttä on anniskelualuetta, jonne mahtuu 300 henkeä kerrallaan.

etelarinteen.jpg

Pekka Airos &
Joni Rajamäki

Pekka Airos on tullut monelle tutuksi Lahdessa useista bändeistään ja energisistä trubaduurikeikoistaan. Tyylikkäästi blues-, soul- ja funk-musiikkia yhdistelevä rouheaääninen Mojo man Pekka esittää Joni Rajamäen kanssa omaa tuotantoaan, joka siivittelee jokaisen kuuntelijan kesäiseen groove-fiilikseen. 
 

Klo 19:15, Anttilanmäen leikkipuiston hiekkakenttä

Keikka on maksuton, hattu kiertää artisteille. Koko hiekkakenttä on anniskelualuetta, jonne mahtuu 300 henkeä kerrallaan.

arros.jpg

Iltaklubi

Julia & Komeet pojat on paikallisista muusikoista erityisesti kyläjuhlan jatkoja varten koottu poppoo, joka esittää kesäistä menomusaa laidasta laitaan. Kaurismäkeläinen Anttilanmäen baari toimii iltaklubin esitysareenana.

Julia Vuorinen - laulu

Joni Rajamäki - kitara
Lari Lius - lyömäsoittimet

Showtime noin klo 22:30.
Anttilanmäen baari 22-01,
Sisäänpääsy 5 euroa.

juliajakomeetpojat.jpg

Ylävire

Ihana, juuri ensimmäisen albuminsa julkaissut  Ylävire on mukana tuomassa iloa ja eloa Anttilanmäelle! Tämä parikymppisten lahtelaisten miehenalkujen bändi vetää joka keikan täysillä ja saa yleisön hytkymään. Vaikutteita he ovat saaneet Coldplaysta, J. Karjalaisesta ja Eric Claptonista.

 

Klo 18:00, Anttilanmäen leikkipuiston hiekkakenttä

Keikka on maksuton, hattu kiertää artisteille. Koko hiekkakenttä on anniskelualuetta, jonne mahtuu 300 henkeä kerrallaan.

Ylävire_somepostaus.jpg

Jukka Nousiainen

Puistokonsertissa sokerina pohjalla esiintyy Jukka Nousiainen! Tätä Nastolasta (eli nykyisestä Lahdesta) kotoisin olevaa laulajaa on luonnehdittu intellektuelliksi versioksi Irwin Goodmanista. Sekä Helsingin Sanomat että Soundi-musiikkilehti antoivat hänen viime vuonna ilmestyneelle uudelle albumilleen täydet 5 tähteä.
 

Ja Jukallahan on myös omakohtaisia Anttilanmäki-muistoja, muun muassa yöpyminen ulkohuussillisessa talossa 2000-luvun alussa. (Kuka muistaa majoittaneensa?)
 

"Anttilanmäen baarista tykkäsin myös ja siellä olen kokenut unohtumattomia musaelämyksiä."
 

Jos musa ei ole tuttua, laitapa vaikka Spotify-soittoon! Huomaat, että Jukka Nousiaisen musiikki sujahtaa Anttilanmäelle kuin villasukka jalkaan.

Klo 20:30, Anttilanmäen leikkipuiston hiekkakenttä.  Keikka on maksuton, hattu kiertää artisteille. Koko hiekkakenttä on anniskelualuetta, jonne mahtuu 300 henkeä kerrallaan.

jukkanousiainen.jpg

Puutarhamusiikkia

Kuvittele jo mielessäsi, että kun kävelet Anttilanmäen kyläjuhlaan keskustan suunnasta Anttilankatua pitkin, kevyt klassinen musiikki toivottelee sinut tervetulleeksi. H-u-r-m-a-a-v-a-a!

Anttilankatu vitosen terassilla soitetaan puutarhamusiikkia 10.8. klo 12-12.30 ja klo 14-14.30. Paikalla on muutamia tuoleja, jotta voit pysähtyä kuuntelemaan.

Trion soittajat:
Janne Hanhijärvi, sello
Annukka Nevalainen-Lius, viulu
Emilia Marjanen, piano

puutarhamusiikkia.jpg

Aamuvoimistelulla päivä vauhtiin

Koko kylän kehonhuoltohetki!

Tervetuloa aloittamaan kyläjuhlapäivä amuvoimistelun merkeissä! Anttilanmäelle paluumuuttanut pilatesohjaaja Katariina Pahkala ohjaa klo 10-10:45 Esikkopuistossa kehonhuoltohetken, joka lempeästi herättää kehon ja mielen sekä antaa virtaa alkavaan päivään. Venyttävät ja vahvistavat harjoitukset sopivat kaikenikäisille ja -kuntoisille.
 

Klo 10-10:45 Esikkopuiston nurmi. Ota mukaan oma jumppamatto, viltti tai muu alusta.

heratakeholempeasti.jpg

Duo Ote

Duo Ote esittää kyläjuhlissa lyhyitä demoja tulevista esityksistä SIDOS ja Unelmia joita hengitän. Välillä nähdään pariakrobatia- ja kontakti-improvisaatiokohtauksia avointen harjoitusten tyyliin. Lisäksi nähtävillä ja kokeiltavissa on sisältöä syksyllä alkavista Wellamo-opiston kursseista.

 

kuva: Tero Porali

Klo 11:30-13, leikkipuiston nurmialue 

duoote.jpg

Capoeira-taistelutanssiesitys

Capoeira on afrobrasilialainen taistelutanssi, jossa lauletaan ja soitetaan. Ja capoeira-salihan löytyy Anttilanmäeltä Moisionkadun päästä. Sieltä teollisuusrakennuksen avonaisista ikkunoista kuuluu usein hauskankuuloista soittoa. Kyläjuhlassa pääset näkemään Capoeira Força Natural -koulun taistelutanssiesityksen. Kysy samalla harrastajilta lisää lajista, lisätietoa myös www.capoeira.fi.

Klo 14:15 Anttilanmäen leikkipuiston nurmialue

capoeira.jpg

Herra Helismaan lempilaulu -näytelmä

Tärkeä taiteellinen palanen kyläjuhlapäivää on "Herra Helismaan lempilaulu", teatteriesitys, joka kertoo sanoittajamestari Reino Helismaan nuoruuden vuosista Lahdessa. Ainonpuiston teatteri toteuttama esitys perustuu Helismaan kirjoittamaan 1930-luvulla Lahdessa esitettyyn iltamaohjelmaan ja laulunäytelmään Etelämeren satu.

Neljä lahtelaista musiikintekijää, Konsta Hietanen, Marko Kemppi, Anna Koukku ja Esa Rimpiläinen, säveltävät näytelmään uusia ralleja Helismaan sanoituksiin. Näytelmän kirjoittaa ja ohjaa Timo Taulo.

Reino Helismaa asui Anttilanmäellä 1930-luvulla, joten tervetuloa kotiin!

Kyläjuhlapäivänä on kaksi näytöstä:
klo 13
klo 15

Kivenkuja 5, leikkipuisto.

Huom! Lähimmät parkkialueet ovat Moisionkadulla ja rautatieaseman yhteydessä. Vahva suositus että tulet paikalla julkisilla kulkuvälineillä.


Varaa liput

herrahelismaanlempilaulu.jpg

Lahden Tanssiopisto esittäytyy

Lahden Tanssiopisto on hiljattain muuttanut Kauppakeskus Valoon ihan Anttilanmäen kupeeseen. Siellä kaikenikäiset voivat harrastaa tanssia ja sirkusta. Anttilanmäen kyläjuhlien aikana voit käydä tutustumassa tiloihin sekä lajitarjontaan ilmaisilla näytetunneilla klo 11 alkaen. Kyläjuhlan seassa tullaan näkemään Lahden Tanssiopiston impro-ryhmä.

Päivän ohjelma:

11.00 Show / Kati H.

Akrobatia nuoret / Salla
 

11.30 Lyyrinen jazz / Kati H.

Temppurata
 

12.00 Hip hop / Kati H.

Steppi / Sami

Pariakro, pyramidit nuoret / Salla
 

12.30 Commercial jazz / Kati H.

Klassinen baletti / Sonja

Temppurata
 

13.00 Girly Hip hop / Kati H.

Nykytanssi / Sonja

Ilma-akro, nuoret / SallaUusi kausi alkaa maanantaina 12.8.2019 . Tule ja löydä uusi harrastus iloisessa joukossamme! Ilmoittaudu 
mukaan www.lahdentanssiopisto.fi.

tanssiopisto.jpg

Talotohtori Panu Kaila

Meillä on ilo ja kunnia saada Panu Kaila, perinnerakentamisen ykköspuolustaja Anttilanmäen kyläjuhlaan mukaan!
 

Talotohtorinakin tunnettu Kaila on ideoinut Anttilanmäen kyläjuhlaan ”Vanhojen talojen korjausklinikan”. Ajatus on, että hän vastaa ihmisten kysymyksiin ongelmia ratkoen tai hyviä etukäteisneuvoja antaen. Hän myös myy omia kirjojaan tapahtumassa. Vuonna 1997 ilmestyneestä ”Talotohtorista” on tehty jo 20 painosta.

Kaila on saanut työstään muun muassa tiedonjulkistamisen elämäntyöpalkinnon, tiedonjulkistamisen valtionpalkinnon sekä taiteen valtionpalkinnon.

Korjausklinikan lisäksi Kailaa haastallaan yläleikkipuiston nurmella klo 10:30-11:30. Haastattelijana Tuire Mickelsson. 

Korjausklinikka 12-14, Kivenkuja 7:n pop up -kahvilan yhteydessä.  Kaila vastaa siellä  kysymyksiin ja myy kirjojaan.

panukaila.jpg

Terhi Kaakisen puuveistoksia

Kuvataiteilija Terhi Kaakinen järjestää Anttilanmäen kyläjuhlassa puuveistosnäyttelyn. Mukana myös aikuiskokoiset puiset lastenvaunut, Verneri! Vaunuihin voi mennä sisälle ja niitä voi työntää.

Klo 10-13, Linjakatu 14 

 

terhi.jpg

Vanhan koulun
uusi kuosi

Tervetuloa katsomaan miltä 108-vuotias koulu näyttää kuoriuduttuaan rakennuspeitteiden alta. Heti seuraavalla viikolla Svenska gårdenissa aloitetaan toden teolla koulunkäynti!

Opastetut kierrokset kyläjuhlapäivänä:
klo 11
klo 12
klo 13


Os. Leantie 2

Lue lisää >>

koulu1.jpg

Kadun mittainen kirpputori

Kokonaiselle Vilhonkadulle levittäytyvä anttilanmäkeläisten oma kirpputori tulee taatusti olemaan yksi tulevan kyläjuhlan vetonauloista. Kannattaa ilmoittautua mukaan pöydänpitäjäksi saman tien ja alkaa siirtää sivuun sinulle tarpeettomia tavaroita.
 

Ilmoittaudu mukaan kirpparoimaan tämän sivuston lomakkeella. Katukirppiksen avulla on paikallisten mahdollisuus hieman tienata kyläjuhlapäivänä. Muista: toisen romu on toisen aarre.

Hinnat:
- Anttilanmäki-Kittelän asukasyhdistyksen jäsenille (ruokakuntakohtainen) myyntipöydän pitäminen on ilmaista.
- Muilta kuin jäseniltä pyydetään kirpputoripaikasta 10 euron maksu.

 

Kadun mittainen kirpputori:
klo 11-16, Vilhonkatu

Huom. Vilhonkatu on suljettu autoliikenteeltä 9:30-16

Lue lisää>>

kirppis.jpg

Runokätköilyä

Kirjailija Katriina Ranne kuratoi Anttilanmäen kyläjuhlaan runokätköilyn. Vierailijoille annetaan alueen kartta, johon on merkitty geokätköjen tapaan runokätköjä ympäri Anttilanmäkeä. Runokätköjen avulla vierailijat saavat hyvän syyn tutustua alueeseen tarkasti ja löytävät sen kauneimmat sopukat. Kun kätkö löytyy, tiedossa on intiimi runohetki lahtelaisten runoilijoiden teosten parissa, jotka asettuvat luentahetkellä osaksi puutalomaisemaa.

Karttoja saat asukasyhdistyksen infopisteeltä noin klo 10 alkaen, Anttilankatu 12

katariina_runokatko.jpg

ESS:n kuvaajien Anttilanmäki-kuvia

Etelä-Suomen Sanomien kuvaajat ovat vuosien varrella tallentaneet Anttilanmäen eloa satojen kuvien verran, olleet mukana ilon, surun ja suuttumuksenkin hetkissä. Valokuvanäyttelyyn on koottu kuvia noin 20 vuoden ajalta ESS:n vakikuvaajilta. Jos satut löytämään itsesi kuvasta, saa printin itsellesi kyläjuhlan päätteeksi.

Auki koko päivän Kivenkujan ja Anttilankadun risteyksessä ilmoitustaulun takaisissa puissa.

ess.jpg

Lasten rasti on täynnä toimintaa

Älä lykkää lastasi hiljaiseksi iPadilla vaan tuo hänet lasten rastille. Svenska gårdenin pihalla riittää paljon puuhaa lapsille, kun koulutuskeskus Salpauksen lastenohjaajaopiskelijat järjestävät ohjattua toimintaa. Lapsirastilla on muun muassa kasvomaalausta, saippuakuplia, sählyä ja tanssipiste.

Alue on aidattu. Rasti ei kuitenkaan ole hoitopaikka, eli suosittelemme, että vähintään toinen vanhemmista jää lapsen seuraksi tai sitten tuttavaperheiden aikuisten kanssa sovitaan vahtivuoroista.

Klo 10-16, koulun piha, Leantie 2

lastenrasti.jpg

Keppihevosten esteratsastuskisa

Anttilanmäellä sijaitseva Keppihevostalli Kantosaari järjestää kyläjuhllassa esteratsastuskilpailun koulun pihalla. Osallistua voi omalla ratsulla tai vaikka lainata hevosen paikan päältä! Talliin voi käydä tutustumassa instagramissa
https://www.instagram.com/kht_kantosaari.

Keppihevoskisan luokat:
ristikko 10-20 cm ja 30-40 cm

 

Klo 13, koulun piha, Leantie 2 (ilmoittautuminen klo 12-12.50 paikan päällä)

(Kisa on osa koulun pihalla järjestettyä ohjattua toimintaa.)

keppiheppatytto.jpg

Limppu-lampaan kanssa retkelle musiikkimetsään

Musiikkituokio lapsille ja muille kiinnostuneille.

 

Elisa Pitkäranta, piano

Janne Hanhijärvi, sello

 

Elisa Pitkäranta on pianisti Anttilanmäeltä. Hän työskentelee pianonsoiton lehtorina Pohjois-Kymen musiikkiopistossa. Vapaa-ajalla hän viihtyy lapsineen lähipuistossa leikkimässä ja Salpausselän metsissä hiihtämässä ja retkeilemässä.

 

Janne Hanhijärvi on Anttilanmäellä asuva muusikko ja opettaja. Hän työskentelee orkesterinjohtajana ja opettajana Lahdessa ja Espoossa. Janne on säveltänyt oppilaittensa käyttöön useita lastenmusikaaleja ja lastenlauluja. Vapaa-ajallaan Janne puuhailee talonsa pihalla Anttilanmäellä.
 

Klo 10, Ruopankatu 2 C14 sisäpiha

lastenmusiikkituokio.jpg

Tee oma sarjishahmosi!

Adventtikirkko on järjestänyt lapsiystävällisen perheaktiviteetin Annankatu 6:een, jossa  sarjakuvataiteilija ja - opettaja Petri Pelkonen ohjaa tekemään oman sarjakuvahahmon. Lisäksi pihalla on seurakunnan Polunkävijäkerhon (11-17-vuotiaille) esittelyä.

Klo 14-16, Annankatu 6

sarjis-petri.jpg