top of page

Kestävän asumisen palvelut

Miltä sinusta kuulostaisi lainata tavara ostamisen sijasta naapuriltasi? Entä oman kodin energian kulutuksen ja ilmanlaadun seuranta tai satokauden kasviksista kootun kasviskassin saaminen suoraan kotiin reseptien kera? Anttilanmäki on ollut LAB-ammattikorkeakoulun Askel-hankkeen yhteistyökumppani ja mukana kehittämässä kolmea palvelumallia yhdessä yrityksen kanssa. Projekti päättyy syyskuussa 2021.

 

Projektin tulosten julkaisutilaisuus klo 11 Anttilanmäen puisto (Anttilankatu, omenatarha), jonka jälkeen Askel-hankkeeseen ja kehitettyihin palveluihin voi tutustua klo 12 – 15 infopisteen tuntumassa Vilhonkadulla. 

askel.jpg

Hyönteishotelli

Hyönteishotelli – miten se toimii ja miten rakennat sellaisen?

 

Kivenkuja 4. Esittelijä Matti Honkavaara paikalla klo 12.30 -13.00. Kätkö löydettävissä koko päivän. 

hyönteishotelli.jpg

Sähköpyörä, laatikkopyörä, sähköauto

Sähköauto, sähköpyörä, laatikkopyörä - asukkaat esittelevät menopelejään! Tutustu ja testaa!

 

Svenska Gårdenin parkkipaikka, Leantie 2

Polkupyörät klo 13 -14
Sähköauto klo 14-15 

sahkoauto.jpg

Vieraslajit

Tunnistetaan vieraslajeja Lutukkakujalla Kasvipankkia vastapäätä olevalta rinteeltä yhdessä Anne-Maj Ropen kanssa klo 14-15. Kätkö löydettävissä koko päivän. 

vieraslaji.jpg

Ruokapiiri ja luomutila

Lahden Ruokapiiri ry. ja Hautalan Luomutila kertovat toiminnastaan Vilhonkadun kirppiskadulle pystytetyllä pisteellään klo 11-16. Myynnissä myös sesongin vihanneksia tomaattia, kurkkua, kaaleja ja marjoa!

 

Hautalan Luomutila Padasjoen Kellosalmelta on viljellyt luonnonmukaisesti jo 1980-luvulta lähtien. Lue lisää 

RUOKAPIIRI.jpg

Hius- ja karvakuidun uusiokäyttö

Hiukset ja karvat ovat päätyneet sekajätteeksi kampaamoista ja eläintrimmaamoista. Nyt kokeillaan niiden kierrättämistä kuitumatoiksi, joiden avulla voidaan imeyttää öljyä vesistöistä. Tule tutustumaan Hiukka Hyvä -projektin työhön!

 

Koiran karvat ja hiusharjaan kertyneet hiukset mukaan! Myös hiusten leikkuutta paikan päällä (minimipituus 5 cm). Huovutusnäytös.

 

Kivenkuja 4 (käynti Vilhonkadun puolelta) klo 11-15 

hiukkahyva.jpg

Hyödyllinen lika

Immuunijärjestelmän tasapainoista kehittymistä tukee tietynlainen lika. Tulee kuulemaan lisää ja keskustelemaan aiheesta dosentti Aki Sinkkosen kanssa!

 

Anttilanmäen leikkipuiston hiekkalaatikko (Mäkituvan vieressä), klo  13 – 14.

Kätkö löydettävissä myös asiantuntijapuheenvuoron jälkeen. 

hyvalika.jpg

Anttilanmäen kasvipankki

Tutustu Anttilanmäen uniikkiin kasvipankkiin Lutukkakujalla. Kasvipankki auttaa alueen asukkaita vaalimaan perinteisiä pihapiirejä ja perinnekasveja.

Esittelijä Anne-Maj Rope paikalla klo 14-15. Jaossa myös niittysiemeniä! 

kasvipankki.jpg

Biojätteen käsittely -tietoisku

Professori Martin Romantschuk kertoo kompostoinnista kompostin äärellä osoitteessa Kivenkuja 4 klo 15.00 – 15.30. Paikalla pääsee kuulemaan myös Pirkko Sepän kokemuksia bokashista. Kätkö löydettävissä koko päivän. 

komposti.jpg
bottom of page