top of page

Svenska gården on ruotsin kielen ja kulttuurin monitoimitalo, jossa päiväsaikaan toimii päiväkoti, esikoulu, alakoulu. Myös iltapäivätoiminta on sijoitettu sinne. Päiväkoti on Folkhälsan Välfärdin ylläpitämä ja esi- ja alakoulu on Lahden kaupungin. Sekä päiväkodissa että esikoulussa on kielikylpyopetusta. Päiväkodissa on 60 lasta ja koulussa hieman yli 80. Ruotsinkieliset yläluokat ovat Tiirismaan kouluun yhteydessä. Yhteensä noin 160 lasta käy ruotsinkielestä oppimispolkua Lahdessa. "Svenska gården oli meille pitkäaikainen unelma, joka  toteutui kaksi vuotta sitten", kertoo rehtori Karin Ihalainen.

Monet lahtelaiset muistavat koulurakennuksen Anttilanmäen kouluna, jossa sukupolvet toisensa jälkeen ovat aloittaneet opintiensä. Se on yksi Lahden vanhimmista kouluista, rakennettu vuonna 1911 eli Venäjän vallan aikana.  Alkuperäisen koulun on suunnitellut Lahden ensimmäinen arkkitehti Uuno Alanko.


Koulu  ja sen pihapiiri kävi läpi laajan peruskorjauksen. Sen avajaisia vietettiin syksyllä 2019. 

Kyläjuhlapäivänä kouluun on jälleen mahdollisuus tutustua opastetuilla kierroksilla. Tervetuloa katsomaan miltä historiallinen koulu näyttää nykyään! 

Kierrokset kyläjuhlapäivänä:
klo 12
klo 13


Os. Anttilanmäki, Leantie 2
Kierroksen vetäjänä rehtori Karin Ihalainen

Lasten omaa kyläjuhlaohjelma järjestetään Svenska Gårdenin pihalla klo 11-14.

0kuva.jpg

Anttilanmäen koulu näyttää tänä päivänä hieman erilaiselta kuin tässä vanhassa 70-luvun kuvassa.

bottom of page