Svenska gården on ruotsin kielen ja kulttuurin monitoimitalo, jossa päiväsaikaan toimii päiväkoti, esikoulu, alakoulu. Myös iltapäivätoiminta on sijoitettu sinne. Päiväkoti on Folkhälsan Välfärdin ylläpitämä ja esi- ja alakoulu on Lahden kaupungin. Sekä päiväkodissa että esikoulussa on kielikylpyopetusta. Päiväkodissa on 60 lasta ja koulussa hieman yli 80. Ruotsinkieliset yläluokat ovat Tiirismaan kouluun yhteydessä. Yhteensä noin 160 lasta käy ruotsinkielestä oppimispolkua Lahdessa. "Svenska gården on ollut meille pitkäaikainen unelma, joka nyt toteutuu elokuussa", kertoo rehtori Karin Ihalainen.

Monet lahtelaiset muistavat koulurakennuksen Anttilanmäen kouluna, jossa sukupolvet toisensa jälkeen ovat aloittaneet opintiensä. Se on yksi Lahden vanhimmista kouluista, rakennettu vuonna 1911 eli Venäjän vallan aikana.  Alkuperäisen koulun on suunnitellut Lahden ensimmäinen arkkitehti Uuno Alanko.

Parin viime vuoden aikana koulu on käynyt läpi laajan peruskorjauksen. Myös piha-alue on täysin uusittu. (Lasten oma kyläjuhlaohjelma järjestetään pihalla klo 10-16.)

Tervetuloa katsomaan miltä historiallinen koulu näyttää kuoriuduttuaan rakennuspeitteiden alta. Heti seuraavalla viikolla siellä aloitetaan toden teolla koulunkäynti!

Kierrokset kyläjuhlapäivänä:
klo 11
klo 12
klo 13


Os. Anttilanmäki, Leantie 2
Kierroksen vetäjänä rehtori Karin Ihalainen

0kuva.jpg

Anttilanmäen koulu näyttää tänä päivänä hieman erilaiselta kuin tässä vanhassa 70-luvun kuvassa.